Annons

Annons

Annons

Annons

Om Helsingborgs Dagblad

Så tipsar du oss säkert

Många av de bästa avslöjandena börjar med ett tips. Vi på Sydsvenskans och Helsingborgs Dagblad avdelning för undersökande journalistik – grävnavet - tar gärna emot uppgifter och är vana vid att hantera känslig information.

Om du har känsliga uppgifter kan du använda dig av vår krypterade tipstjänst med mycket hög säkerhet: TIPSA på den här länken.

Du kan vara anonym och du är enligt grundlagen alltid skyddad som källa.

Det innebär att vi aldrig kommer att tala om vem du är eller var vi fått uppgifterna ifrån om du inte vill det. Vi behandlar dina uppgifter på ett sätt som inte avslöjar var de kommer ifrån.

Om du har känsliga uppgifter kan du använda dig av vår krypterade tipstjänst med mycket hög säkerhet. Den når du här.

Annons

Annons

Du kan också kontakta oss på andra sätt. Då finns det saker som du själv kan tänka på för att öka din trygghet och digitala säkerhet:

• Använd inte din jobbmejl och mejla inte från jobbets dator. Det är lätt för en arbetsgivare att kontrollera mejl- och telefontrafik och därmed spåra att du haft kontakt med en journalist. Privata arbetsgivare kan dessutom – till skillnad från myndigheter - göra det utan att det strider mot lagen. (Läs mer om meddelandefrihet här)

Det finns flera sätt att kontakta oss på ett mer säkert sätt:

Ring oss (se telefonnummer längre ner). Men använd din hemtelefon eller privata mobil om du inte vill att din arbetsgivare ska kunna se det. Du kan också köpa ett anonymt kontantkort till din mobil.

Boka ett möte. Vi finns i Malmö på Rådmansgatan 16 och i Helsingborg på Norra Strandgatan 11.

Skicka material med vanlig post till: Grävnavet, Sydsvenskan, 205 05 Malmö eller Grävnavet, Helsingborgs Dagblad, 251 83 Helsingborg.

Annons

Installera appen Signal till din (privata) smartphone. Med hjälp av den kan du skicka krypterade sms till oss. Ditt telefonnummer syns för oss, men du har som alltid rätt att vara anonym om du vill det.

Annons

Appen Signal för iOS

Appen är väldigt enkel att använda och rekommenderas bland annat av Edward Snowden, den amerikanske visselblåsaren som avslöjade statlig massövervakning.

Skicka sedan meddelande till någon av oss:

Jessica Ziegerer (redaktör): 0703-78 10 22

Jennie Lorentsson (HD): 076-051 43 47

Joakim Andersson (HD): 0760-51 38 48

Truls Nilsson (HD): 0727-28 90 12

Dan Ivarsson (Sydsvenskan): 0703-78 10 48

Joakim Palmkvist (Sydsvenskan): 0706-46 57 92

Är du osäker – skicka ett meddelande via Signal-appen (se ovan) så kontaktar vi dig och lotsar dig genom processen.

Vill du veta hur vi jobbar när vi får in ett tips? Läs mer om det här

Fakta

Lagar

Tryckfrihetsförordningen

Yttrandefrihetsgrundlagen

Offentlighets- och sekretesslag

Annons

Annons

Till toppen av sidan