Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Omhändertagna hästar säljs på auktion

Torsdagen den 7 juni säljs Jörgen Folkessons omhändertagna hästar på auktion i Ingelsträde. Utropsförsäljningen kommer att hållas av Auktionsförrättare Håkan Ottosson AB från Svedala.

36 hästar, varav fyra är halvblod och resterande ponnyer, kommer då att säljas till högstbjudande.Bild: Mats Roslund HD/NST
I mars omhändertog Polisen i Skåne 41 av hästuppfödaren och Bjärebon Jörgen Folkessons 107 hästar. Orsaken var främst att han enbart har haft tillstånd för 66 hästar. Under två år har Jörgen Folkesson fått föreläggande och krav på att minska antalet, vilket han inte gjort.
Sedan omhändertagandet har djuren varit uppstallade hos Djurambulansen i Skåne utanför Höganäs, där de gått i hagar med ligghallar.
I slutet av mars berättade HD/NST att hästarna skulle säljas när samtliga fått hästpass. Nu är det ordnat och auktion kommer att hållas på Mandelgrensvägen i Ingelsträde torsdagen den 7 juni klockan 18.30.
36 hästar, varav fyra är halvblod och resterande ponnyer, kommer då att säljas till högstbjudande. Visning av hästarna sker samma dag från och med klockan 17.
Polisen har anlitat Auktionsförrättare Håkan Ottosson AB som ska hålla i försäljningen. Enligt Bengt Fridh, utropare på firman, kommer det inte att finnas några utgångspriser för hästarna.
– Nej. Det är högsta bud som gäller, säger han.
Eventuell vinst från försäljningen på auktionen går till Jörgen Folkesson.
Gå till toppen