Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Hon blir Region Skånes nya kulturchef

Gitte Grönfeld Wille blir ny kulturchef i Region Skåne. Hennes tidigare arbete i Öresundsregionen blir en stor tillgång tror utvecklingsdirektör Mikael Stamming.

Gitte Grönfeld Wille blir ny kulturchef i Region Skåne.
På tisdagen utsågs Gitte Grönfeld Wille till ny kulturchef i Region Skåne. Hon efterträder Cecilia Langemark som det senaste halvåret varit tillförordnad chef för kulturförvaltningen och som nu återgår till tjänsten som enhetschef på Kultur Skåne med ansvar för verksamhetsområdet Konstarterna.
I rollen som kulturchef blir Gitte Grönfeld Wille ansvarig chef för Kultur Skåne som är en egen förvaltning i Region Skåne.
– Region Skåne har en internationell inriktning och en ambition om att vara Europas mest innovativa region år 2020. I den satsningen har kultursektorn en viktig roll. Det glädjer mig mycket att ha blivit en del av den, säger hon i ett pressmeddelande.
Gitte Grönfeld Wille är i dag ansvarig för kulturfrågor i Region Själland och rådgivare på Öresundskommittén.
– Hennes mångåriga erfarenhet från kulturområdet i Öresundsregionen är oerhört positivt för Region Skåne och vårt kulturuppdrag, säger utvecklingsdirektören Mikael Stamming i en kommentar.
Gitte Grönfeld Wille tillträder sitt nya jobb den 1 augusti.
Gå till toppen