Sport

Seg väntan över för Lindstedt

Robert Lindstedt fick det besked han ville ha, men han fortsätter att vara kritisk mot SOK:s uttagningsregler.

Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
På torsdagen fick dubbelspecialisten Robert Lindstedt från Båstad det besked han väntat på hela säsongen. Tillsammans med Johan Brunström får han representera Sverige vid OS i London om en dryg månad.
– Oerhört skönt. Det är det största du kan vara med om som idrottsman. Nu ska vi göra allt för att ta medalj, säger Robert på telefon från London, där han timmarna tidigare förlorat direkt i Queens ATP-turnering.
Robert fyllde 35 tidigare i år, så det här var förmodligen hans sista chans att få uppleva ett OS som aktiv. Däremot behöver inte kollegan Sofia Arvidsson planera in OS i sin säsong. SOK låter inte Sofia få åka till London.
Robert har sin åsikt klar om det beslutet.
– Det är stor jävla skandal att inte Sofia kom med. Jag hoppas hon vidtar de åtgärder hon kan för att få dem att ändra sig. Om alla resonerat som Sverige hade inte lottningen varit full.
Det negativa beskedet för Sofia innebär att Sverige inte är representerat i singel i London-OS. Till saken hör att både Robert och Sofia klarat Internationella Olympiska komitténs kvalgränser. Därför är det förstås extra tungt för HTK-tjejen att hon inte får åka.
– SOK:s gränser är löjliga. Det gäller inte bara tennisen, säger Robert.
Sverige har en silvermedalj att försvara från Peking, där Jonas Björkman och Thomas Johansson förlorade finalen mot schweizarna Roger Federer och Stanislas Wawrinka.
– Andras resultat kan inte sätta press på mig. Den enda press jag känner är den jag sätter på mig själv.
Lindstedt poängterar att uttagningen absolut inte är slutmålet för honom med OS.
– Tar vi medalj är det lika stort som mina finalplatser i Wimbledon.
Turneringen kommer att spelas på Wimbledons klassiska gräsbanor. Därifrån har Lindstedt många fina minnen, med två raka finaler som höjdpunkt. Att han normalt inte spelar med Johan Brunström ser han inte som något problem.
– Vi har mötts många gånger. Du lär dig mer om en spelare av att möta honom än att spela tillsammans med honom.
Sporten har utan framgång sökt Sofia Arvidsson.
Gå till toppen