Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla belöningar för Andreas

Det blev dubbelt upp för Andreas Forss på Väla Motorstadion. Först seger och sedan gratis körning på Ring Knutstorp.

Andreas Forss, KS Klippan, vann både Gunnar Nilssons Minnesrace och en gratiskörning i JTCC på Ring Knutstorp.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
Inte nog med att han i överlägsen stil vann Gunnar Nilssons MInnesrace på Väla Motorstadion, han fick ytterligare belöning för den bedriften. Han får en gratiskörning i JTCC-klassen när STCC-cirkusen drar in på Ring Knutstorp den 7-8 september.
– Det ser jag verkligen fram emot, säger Andreas Forss, 22-åringen som bor i Gantofta och som i gokartsammanhang representerar KS Klippan.
Just nu befinner han sig stora delar av året i Mariehamn på Åland, där han pluggar till sjöingenjör.
– Jag har tre år kvar på studierna, som jag tänker fullfölja, säger Andreas.
Han gör dock en liten reservation och säger:
– Skulle den där JTCC-körningen gå bra skulle jag kunna tänka mig att göra ett uppehåll i studierna för att ge racingen en chans.
Andreas började med gokart redan när han var nio år, men mycket längre än så har han inte kommit.
– Jag började väl så smått inse att jag kanske inte hade någon framtid inom racingen. Därför började jag plugga för att i alla skaffa mig en utbildning och så småningom förhoppningsvis ett yrke. Nu kan det kanske börja hända saker. I alla fall lär jag kunna skapa mig en del kontakter som jag kan ha nytta av inom racingen i samband med den där JTCC-körningen.
Han vann sinn klass – Kz 2 – på Väla i överlägsen stil. Startade som trea, men det tog bara ett knappt varv innan han var uppe i ledningen. Den drygade han sedan ut, för att efter 24 varv köra i mål som överlägsen segare.
Nu är siktet inställt på SM i Järfälla den 7 juli. I fjol blev Andreas sexa.
– Den placeringen hade jag tänkt förbättra, även om det lär bli tufft. Hela 72 kartar kommer till start i min klass, säger han.
En som också får en gratiskörning i JTCC på Ring Knutstorp är Helsingborgs KK:s Dennis Strandberg, något som fick honom att skina upp, eftersom han inte alls var nöjd med sin tredjeplats på hemmabanan.
– Det började ju regna under loppet och det gillar jag inte alls. Det kan bero på att jag aldrig tränar i regn. Har jag planerat att träna och det börjar regna stannar jag hemma. Men det måste jag ändra på om jag ska komma någon vart med min racing, säger Dennis, som se fram mot JTCC-körningen.
– Det passar bra. Hade tänkt mig att satsa denna och ytterligare en säsong på gokart. Sedan har jag bestämt mig för att söka mig uppåt i klasserna. Detta kan vara ett bra steg på den vägen, säger Dennis.
Gå till toppen