Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Per slog Europarekord

Det blev både seger och europarekord när Per Bengtsson från Klippan körde årets första EM-deltävling.

Per BengtssonBild: Johan Persson HD/NST
Regerande europamästare i super twin Per Bengtsson från Klippan visade klassen när det i helgen var dags EM-deltävlingen på nya Tierps Arena. Det blev dock en märklig avslutning. Per tog sig till final tillsammans med kanadensaren Nathan Gagnon. Precis när de båda skulle ge sig av dog Gagnons motor och Per fick köra själv.
– Det blev något av en antiklimax på det hela, eftersom jag var så oerhört laddad inför finalracet och sedan fick köra helt själv. Men det förtar på intet sätt min seger, säger Per.
I kvartsfinalen slog han enkelt tysken Joachim Riemer.
I semifinalen väntade klassens yngste, Jan Sturla Hegla från Norge.
– Jag hade förväntat mig mycket tufft motstånd, eftersom norrmannen hade övertygat i sina tidigare körningar. Men jag fick till ett riktigt kanonåk och körde i mål på 6,40, vilket är nytt Europarekord, säger Per.
Det var hans första EM-deltävling för året. Det blir bara ytterligare en – när EM på nytt körs i Tierp i slutet av augusti.
– Det innebär att jag inte har en chans att vinna EM. Jag satsar i stället på den resa till USA som jag ska göra tillsammans med det nybildade landslaget, säger Per.
Det landslaget innehåller fem förare.
– Satsningen innebär först och främst stöd och support i deras internationella satsningar. En landslagsplats höjer statusen och ger dem större möjlighet i sin jakt på sponsorer, säger Peder Eneroth i förbundets dragracingsektion i ett pressmeddelande.
I november åker de till USA för att möta de bästa amerikanerna.
Gå till toppen