Ängelholm

Trafiklek på Stortorget

Linnea Lidholm, sju år, tillhörde premiärtramparna på Stortorget. Runt, runt bland trafikmärkena, körde hon med trampbilen på tisdagen.
Fanny Anderholm sommarjobbar och sköter trampbilarna på Stortorget som Linnea Lidholm provkörde.Bild: Anette Rantala HD/NST
– Det är jättekul. Roligast är att köra och backa. Fast det var inte så kul när jag ramlade baklänges, förklarar Linnea Lidholm som säger att hon känner igen de flesta trafikmärkena som är uppsatta.
Under fyra veckor framöver finns en barnaktivitet för de yngre barnen, som får köra runt med trampbil eller trehjuling och samtidigt lära sig lite om trafikmärken.
Fanny Anderholm är en av de två sommarjobbare som sköter trafikleken varje dag, måndag till fredag, klockan 11-16.30. Vid regn går de in på biblioteket där de ritar, målar och pratar om vägmärken.
– Jag sökte nästan alla sommarjobb hos kommunen, sen lottades de ut och jag hade tur och fick detta. Förra året fick jag inget sommarjobb, berättar hon.
Sommarjobbarna är där för att se över så allt fungerar och kan hjälpa barnen med fordonen, men föräldrarna tar själva ansvar för sina barn, betonar Fanny Anderholm.
Gå till toppen