Sport

Nu passar Martin i kostymen

En lugn doldis har tagit chansen och spelat sig in i BoIS startelva. Och Martin Rudolfsson är där för att stanna.

Martin Rudolfsson, ytterback i BoIS.Bild: Johan Persson HD/NST
Redan inför förra säsongen ville BoIS-tränaren Henrik Larsson värva ytterbacken Martin Rudolfsson från division 1-klubben Lunds BK. Hans dåvarande kontrakt satte stopp, men inför den här säsongen blev övergången ett faktum.
Och efter sex matcher från start har Martin redan visat att han hör hemma i superettan.
– Jo, det känns riktigt bra och jag kände redan tidigare att jag hade tempot i mig efter säsongerna i "ettan". Jag är en sådan spelare som kan anpassa mig till olika typer av spel och efter min omgivning, säger Martin.
24-åringen , som är fostrad i Hörby, fick förtroendet från start redan i premiären. Efter att ha drabbats av en överbelastningsskada tvingades han vila, men sedan två omgångar tillbaka har Martin slagit sig tillbaka in i BoIS startelva.
– Jag stressar inte upp mig i onödan, utan är lugn och säker i passningsspelet. Det är nog en av mina styrkor, säger Martin och fortsätter.
– När jag kom till BoIS var jag fullt inställd på att ta en startplats, det fanns ingen anledning att ha tankarna på annat håll trots den tuffa konkurrensen. Nu känns det som att jag är en superettan-spelare på riktigt.
Det håller BoIS-tränaren Henrik Larsson med om.
– Jag är väldigt, väldigt nöjd med Martin och hans utveckling har varit över förväntan sedan han kom hit. Han hade visserligen lite skadebekymmer efter ett par matcher, men både innan och efter dem har han gått från klarhet till klarhet, säger han.
I söndagens match mot Öster (förlust 1–2) fick Martin rollen som mittback. I kväll väntar Jönköping Södra på bortaplan och då talar allt för att Martin är tillbaka på vänsterbacksplatsen igen.
BoIS är ute efter en snabb revansch – och behöver poäng för att inte tappa ytterligare mark i toppen.
– Vi har en vinnarmentalitet i laget och varje enskild spelare måste gå till sig själv för att prestera bättre än mot Öster. Den matchen var ingen katastrof, men vi måste löpa betydligt mer än vad vi gjorde senast, säger Martin.
Gå till toppen