Landskrona

Allsångspremiär i parken

Hon har tolkat artistkollegerna i SVT:s "Så mycket bättre", nästan hamnat på Riksbankens nya sedlar, men fått nöja sig med att bli frimärke, och snart syns hon i en annan populär tv-snackis, "Stjärnorna på slottet". Sommarens första allsång i Slottsparken leds av Barbro "Lill-Babs" Svensson, som kommer raka vägen från allsången på Liseberg med Lotta Engberg till Landskrona.
– Vi hade en lång lista med artister som vi gärna ville ha hit och en av dem som stod överst listan var just Lill-Babs. Hon är en aktiv pensionär med ett fullspäckat program och ett riktigt dragplåster för allsångspubliken. Jag är väldigt glad att vi fick hit henne, säger Roger Lindskog från föreningen Verdandi som även i år står för sommarprogrammet med allsång i Slottsparken.
Roger Lindskog väljer tillsammans med orkestern ut 30 låtar som spelas under kvällen. Lill-Babs har valt två allsångslåtar men hennes eget program bli en överraskning även för arrangörerna.
– Hon har fått en tid som hon måste hålla men i övrigt är vi helt ovetande, säger han.
Slottscaféet är fullbokat och flera har hört av sig på Facebook och hemsidan och sagt att de ska komma berättar Roger Lindskog som hoppas på en blandad publik.
– I fjor hade vi både familjer med picknick-korgar och så pensionärerna allra längst fram. Det är då allsången blir allra bäst och jag hoppas att vi får till en lika bra blandning i år.
Inför onsdagens premiär lovar meteorologerna dessutom sol.
Hur väderberoende är allsången?
– Förra året hade vi en himla tur med bra väder båda kvällarna, och det krävs för att publiken ska hitta hit. Vi kör oavsett, men inte ens Lill-Babs kan fylla parken om det regnar.
Gå till toppen