Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu höll det hela vägen

För första gången tog hon sig till final i ett junior-EM. Då blev det guld direkt. Nu hoppas Josefine Frederiksen på nya medaljer i VM.

Hon har varit med i två europamästerskap för ungdomar och ett för juniorer, men aldrig nått en final. Men när det var dags för hennes fjärde mästerskap – årets junior-EM i Zagreb – tog hon sig ända till final. Väl där blev det seger och därmed Josefine Frederiksens första guld i ett EM.
– Klart att det känns bra, säger Josefine, som brottas för Klippans BK:
Hon fick gå tre matcher för att få den så hett eftertraktade guldmedaljen.
Det började mot tyskan Jane Schmieder.
– De var några år sedan jag mötte henne, men då förlorade jag alltid. Nu tycker jag att jag slog henne ganska lätt, säger Josefine.
I andra matchen svarade rumänskan Madalina Lingurara för motståndet.
– Den matchen var jag verkligen rädd för, eftersom jag alltid varit chanslös mot henne. Nu gjorde jag en riktigt bra match och behövde bara två perioder för att slå henne, säger Josefine.
I finalen blev det turkiskt motstånd i form av Evin Damirhan.
– Då passade jag på att göra min bästa match i det här mästerskapet, säger Josefine, som svarar så här på frågan om varför det gick så bra för henne i Zagreb:
– Jag har helt enkelt lyckats toppa formen precis lagom till detta junior-EM.
Tillbaka i Helsingborg blev det semester en vecka. Nästa vecka bär det iväg till Spanien och ett veckolångt träningsläger med juniorlandslaget.
Nästa stora mål för Josefine är junior-VM som går i Thailand i september.
– Hoppas verkligen att jag kommer med det dit. Tycker jag borde ha goda chanser att få göra det, eftersom jag ju var den ende från Sverige som tog medalj i junior-EM, säger Josefine.
Med sig i Zagreb hade hon sina klubbkompisar Victoria Jeppsson och Fredrika Pettersson, som blev tia respektive sjua.
HBK/Bergania representerades av Saga Andersson (nia) och Pontus Borgström (25:a).
Gå till toppen