Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Robin vågade inte vara riktigt säker

Årets bästa halvlek och 3–0 på 28 minuter låg bakom Ängelholms FF:s seger, även om den till slut inte blev så klar som den såg ut att bli.

Det här var matchen som tog slut innan det ens spelats en tredjedel av den. Efter 28 minuter rullade Ängelholms FF:s Robin Simovic in bollen mellan benen på Varbergs utrusande målvakt Dan Sadé och gjorde därmed 3–0.
Eller gjorde den inte det?
– Jag trodde definitivt inte matchen var avgjord då, trots att vi ledde så klart. En match varar ju alltid i 90 minuter plus tillägg, säger Robin.
Det visade sig vara rätt bra att hålla sig på den försiktiga sidan, för när det återstod 17 minuter hade Varberg reducerat till 2–3.
– Men jag tyckte egentligen aldrig det var någon fara på taket. Varberg skapade ju inte mycket efter det målet, säger Robin, som gjorde två av hemmamålen.
Det första kom efter 14 minuters spel. Robin klippte till på halvvolley från 25 meter och Varbergs målvakt var chanslös.
– Jag lyckades först vända bort en kille och fick sedan bra träff på bollen, säger Robin.
En knapp kvart senare rullade han in 3–0.
– Jag fick bollen mellan benen på målvakten, men den tappade fart. Tror den tog på hans ena ben. Därför var jag inte riktigt säker på om den skulle orka rulla in i mål. Men det gjorde den och det kändes oerhört skönt, säger Robin.
I den första halvleken fanns det bara ett lag på planen. Det var ÄFF för hela pengen.
– Jag hade i alla fall inte protesterat om Ängelholm lett med mer än 3–0 efter den första halvleken. Vi hade jätteproblem före paus, framförallt med att få stopp på Simovic, som jag tycker är en riktig klasspelare, säger Varbergs tränare Halda Kabil.
ÄFFs tränare Joakim Persson håller med sin kollega i Varberg.
– Under de första 45 minuterna spelade vi helt klart upp årets bästa fotboll. Vi gjorde det bra även under den första kvarten av den andra halvleken, men sedan Varberg reducerat till 2–3 blev det stirrigt hos oss. Med litet otur hade Varberg också kvitterat och vi hade fått nöja oss med enbart en poäng, säger Jocke.
Tvåmålsskytten Simovic håller med om att hans ÄFF gjorde en mycket bra första halvlek, men säger samtidigt:
– Jag vet inte om det var den allra bästa, men den tillhör i vilket fall som helst de två bästa.
Efter den här matchen blir det ett uppehåll på knappa tre veckor för ÄFF. När serien drar i gång igen den 21 juli väntar returmöte med Varberg på Påskbergsvallen.
– Visserligen är vi inne i en bra period för tillfället med fyra matcher i rad utan förlust, men jag tycker ändå den här pausen kommer lägligt för oss. Vi har en hel del skadade spelare, som nu har chansen att läka så att de kan vara med igen när serien startar om, säger Joakim Persson.

SUPERETTAN

Ängelholms FF–Varberg 3–2
Gå till toppen