Örkelljunga

Humorkväll drog ner skrattsalvor

Vädret höll och läktarna fylldes. Tredje kvällen av Kul i Dalen blev den mest välbesökta hittills.

Solen tittade fram när Tina Svensson och Micke Andersén drog i gång gårdagens humorkväll under Kul i Dalen.
Hittills har kvällarna lockat i snitt 1 500 personer och i går var det rejält trångt i gångarna. Många fick stå i backarna runtomkring och allsången blev stundom mäktig i dalen.
– Det är minst 2 500 personer här, säger Inger Strömberg och sneglar upp på publiken.
Hon är medlem i arrangörskommittén för drygt tionde året i rad och borde veta. Utan Inger och de andra eldsjälarna i ÖIF hade det inte blivit något Kul i Dalen, även om kommunen bidrar och de lokala sponsorerna sluter upp.
På scenen varvade Casinogänget från Bjärnum med de sjungande och spexande damerna i Madaroarna. De bjöd bland annat på sjungande sexualupplysning och en oreserverad lovsång till alla shoppares halländska paradis.
Ett oväntat inslag var operatenoren Nils Olsson, med scennamnet Cavaradossi taget efter sin debutroll, som flörtade med publiken i Come fly with me och Lite grann från ovan.
Skrattsalvorna kom allt tätare ju längre kvällen led. Och lång blev den, när Micke Andersén, Mats Olofsson och Roger Liljenberg improviserade skämtsamheter både över och under bältet. En och annan rolig gubbe – samt struts – dök också upp.
Eketborna Annika Lindgren med barnen Sofie och Isak Jönsson njöt kvällen sittande i gräset tillsammans med mormor Stina Jönsson. Hon missar aldrig en Kul i Dalen-kväll. I förra veckan fick hon med sig Annika Lindgren för första gången.
– Nu är vi frälsta. Det är verkligen jättetrevligt, säger hon.
Fotnot: Nästa fredag blir det final i Dalen med Danne Stråhed, tre körer från körkampen, Örkelljunga, Klippan-Perstorp, samt Åstorp-Bjuv. Husbandet Grönwalls är på plats som vanligt.
Gå till toppen