Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rachid blir anfallare mot Syrianska

Rachid Bouaouzans uppgift är att hitta de omöjliga lösningarna. Mot Syrianska startar han som anfallare.

I dag startar Rachid Bouaouzan som anfallare när Syrianska gästar Olympia.Bild: Johan Persson HD/NST
Erik Sundin och Alvaro Santos är redo för spel. Med Alfred Finnbogason avstängd fanns där en plats ledig i anfallet, men varken Sundin eller Santos kommer att starta mot Syrianska.
I stället är det av veckans träningar att döma yttermittfältaren Rachid Bouaouzan som tar ett steg upp i plan och blir anfallare. En position som han kände på redan under försäsongen. För hans egen del kvittar det vilken position han spelar på. Han sätt att spela förändras inte.
– Om jag spelar anfallare kommer det inte att vara så stor skillnad. Min roll är fortfarande densamma. Jag ska vara kreativ och hitta lösningar och öppna upp spelet så att laget kan göra mål, säger Bouaouzan.
Med Finnbogason avstängd saknar HIF sin bästa målskytt. Anfallaren har gjort fyra mål på de två senaste matcherna och nio mål totalt den här säsongen. Det är ett mer än resten av laget har gjort tillsammans.
– Han har gjort ett riktigt bra jobb. Han har varit viktig för oss och gjort mycket mål.
Vilket betyder att någon annan måste kliva fram och göra mål mot Syrianska. Om det är Bouaouzan som gör det eller någon annan spelar ingen roll.
– Det viktigaste just nu är att hela laget kliver fram. Vi är starka som lag och ingen är viktigare än någon annan. Vi bygger vårt spel på hela laget och inte på en enskild spelare.
Något som blir extra viktigt under de närmaste veckorna när HIF går in i en period med många matcher på kort tid. Champions league-kvalet startar på tisdag och Bouaouzan medger att det är svårt att inte tänka på det.
– Ja, det är ju en stor sak. HIF har inte varit i det här läget med Champions League-spel på länge och det är spännande. Men det är viktigt att hela tiden ha fokus på nästa match, för ligan är lika viktig som Europaspelet, säger han.
Det täta spelschemat gör också att Åge Hareide väljer att röra om i startelvan. Totalt blir det fyra nya spelare som kommer in från start i och med att man avlastar vissa spelare.
– Vi vilar Mattias Lindström, Erik Edman och Loret Sadiku. Det ger möjlighet för andra som har gjort bra inhopp.
Daniel Nordmark och May Mahlangu ersätter Lindström och Sadiku och på ytterbacksplatserna kommer Erik Wahlstedt och Jere Uronen in. Vilket betyder att Christoffer Andersson går upp på mittfältet. Något som inte ska påverka kvalitén på spelet enligt Hareide.
– Vi har många bra spelare och det är viktigt att alla får spela. Det behövs också nu när det blir många matcher i juli och augusti.
Gå till toppen