Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många fickstölder under karnevalen

17 personer omhändertagna för fylleri, 14 fickstölder, 5 personrån och 7 minderåriga som fått sin alkohol uthälld – så ser polisens facit för karnevalshelgen ut.

Karnevalshelgen brukar så klart vara stökigare än en vanlig helg och så har det varit även i år. Men på det stora hela taget verkar de riktigt stora tragedierna ha uteblivit.
Niklas Schörling, biträdande närpolischef, beskriver stämningen på karnevalen som "generellt mycket god".
– Vi kunde inte ha gjort något annat planeringsmässigt. Med tanke på vad vi hade att tillgå tackar vi för polisområdets prioriteringar, säger han.
Under helgen blev sammanlagt 17 personer omhändertagna av polis och satta i den tillfälligt öppna arresten i Landskrona för att de var för fulla.
14 personer blev bestulna på mobiltelefoner eller plånböcker i folkvimlet, framför allt ur fickor och väskor.
7 minderåriga fick sin alkohol uthälld och anmälan om olovlig försäljning eller langning upprättades. Drickarna har inte begått något brott, men de okända säljarna eller langarna har. Ingen av de 7 är hemmahörande i Landskrona.
5 personer blev rånade på sina tillhörigheter på väg till eller från karnevalsområdet.
Här följer en kort sammanställning av några av händelserna under karnevalen:
Två 18-åringar blev utsatta för rånförsök på en busshållplats på Kolonigatan strax efter midnatt mot söndag. Båda ska ha blivit slagna och sparkade av ett gäng på mellan fem och sex killar i övre tonåren. Rånarna fick inte tag i något men lämnade de två 18-åringarna blåslagna.
Runt midnatt mot söndag blev två killar i övre tonåren rånade av tre killar i samma ålder på Tranchellsgatan. Den ene blev av med sin mobiltelefon. Båda blev slagna i ansikte och mage.
En 23-årig kvinna blev antastad av två män på Artillerigatan då hon var på väg hem från karnevalen vid 1-tiden natten mot söndag. Den ene ska ha tagit tag i hennes tröja medan den andra tog på henne. Hon slet sig loss och sprang därifrån.
Karnevalskontoret drabbades av inbrott någon gång under natten mot fredag, då två datorer och en mobiltelefon stals.
Det har även rapporterats om stökigheter i arresten, där en kraftigt berusad man löpte amok och slog sönder britsen.
En butik på Järnvägsgatan fick sitt skyltfönster krossat av gatsten natten mot lördag.
Till det kan vi lägga dramatiken när någon tände tre bengaliska eldar på Rådhustorget just när Maskinen hade spelat i torsdags. Ett vittne hade filmat händelsen och polisen hoppades på att kunna identifiera gärningsmännen med hjälp av filmen, men bildkvalitén har visat sig vara för dålig.
Under lördagskvällen tvingade Joddla med Sivs popularitet fram en stängning av publikinsläppet till Rådhustorget. Flera av de som inte kom in lyfte helt enkelt bort staketen, vilket gjorde att torget blev knökafullt.
Dessutom har det upprättats polisanmälningar om ett gäng misshandelsfall, inte sällan i samband med berusning.
Gå till toppen