Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt nej till sanering av deponi

Saneringsförsäkringen kommer inte att täcka kostnaderna för att sanera deponin på Norra Vallgatan. Enligt försäkringsbolaget är frågan nu preskriberad.

Deponin på Norra Vallgatan täcks inte av saneringsförsäkringen och enligt försäkringsbolaget är ärendet nu preskriberat. Miljökontoret tvingas därför gå vidare för att se vad det finns för andra möjligheter för att få tomten sanerad.Bild: Niklas Gustavsson HD/NST
Kommunen har envist hävdat att den statliga saneringsförsäkringen borde täcka kostnaderna för att sanera det miljöfarliga upplaget med natriumsulfat på Norra Vallgatan. Bolaget Zurich, som har hand om saneringsförsäkringen, har lika envist hävdat att den inte gäller eftersom deponin anses vara en pågående verksamhet och försäkringen bara är till för efterbehandlingsåtgärder.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen