Sport

Ingen Adelstam i ÄFF

ÄFF ville värva Mattias Adelstam – men anfallaren har tackade nej till klubbens kontraktsförslag och kan nu hamna i Hammarby.

Mattias Adelstam lämnar Trelleborg för Hammarby.Bild: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX Stefan Jerrevång
När Mattias Adelstam nyligen bröt sitt kontrakt med Trelleborgs FF satte spekulationerna igång om en återkomst till Ängelholm. Så blir det inte.
– Jag kan säga att Adelstam har tackat nej till vårt förslag. Det vi kunde erbjuda var inte tillräckligt bra och det är inga konstigheter alls. Vi får se, det kanske blir aktuellt om ett år igen, säger Stavros Papadopoulos som sitter i ÄFF:s fotbollsutskott.
Enligt uppgifter till Sporten ska 30-åringe Adelstam vara högaktuell för en flytt till seriekonkurrenten Hammarby.
– Det har jag också hört. Det är helt andra pengar i Hammarby och om en spelare har två-tre anbud från andra klubbar i superettan skiljer det mycket ekonomiskt kring hur mycket vi kan erbjuda jämfört med andra lag, säger Stavros.
Transferfönstret öppnar om en dryg vecka. ÄFF har dragits med en del skador den senaste tiden och bland annat gjort sig av med anfallaren Lester Dewee.
Nu ser man sig om efter nyförvärv.
– Vi kanske behöver ha in en spelare med tanke på skadeläget och det finns lite trådar ute. Det finns ett namn som vi tror hade passat in väldigt bra hos oss. Samtidigt kan mycket hända och det finns yngre spelare i truppen som kan få chansen, säger Stavros.
I övrigt noteras att mittfältaren Joakim Alriksson, som värvades från Djurgården inför säsongen, lär lämna ÄFF i sommar.
– Han har kontrakt ytterligare två år efter den här säsongen, men behöver få speltid. Att han vill röra på sig är fullt förståeligt och vi får se om vi lånar ut honom. Det lär klarna i dagarna, säger Stavros.
Gå till toppen