Nöje

En hyllning till Kiss

Dressed to Thrill är pojkdrömmen som blev verklighet. Fyra helt vanliga grabbar förvandlar sig till sina gamla idoler i Kiss.

Alltsammans började i Vinylbaren på KB i Malmö. David Fremberg och Christopher Hansson vann ett par Kissquiz på raken. Sen fick de själva förfrågan om att ordna ett nytt quiz.
– Vi tänkte att då gör vi något lite extra av det. Från början hade jag och Christopher tänkt spela några Kisslåtar akustiskt. Sen frågade vi om Andreas och Jaime ville hänga på, säger David Fremberg.
När killarna till sist stod på scenen var det med klassisk Kiss-sminkning.
– Efteråt var alla ense om att det varit fruktansvärt kul. Så vi beslöt att fortsätta och ta det en nivå till.
Sagt och gjort. Det beställdes autentiska Kiss-scenkläder från USA och instrument tillverkades. Bland annat Gene Simmons yxbas. Lägg till eld, blod och rök och Dressed to Thrill har en scenshow som inte går av för hackor.
– För min del startade det redan när jag var tio. Då klistrade jag Legoklossar på träskorna och målade mig i ansiktet med vattenfärg. Så att kunna göra det fullt ut är en pojkdröm som har gått i uppfyllelse, säger David Fremberg.
– Att jag fastnade för Kiss beror på helheten. Musiken, mystiken, showen. Och när jag var liten var jag nog lite rädd för dem också.
Även om alla i bandet gillar Kiss är det ingen tvekan om vem som är det största fanset.
– Jag är den verklige supernörden, säger David Fremberg.
– Jag har allt de har gett ut. Skivor, böcker, dvd. Jag är nog inte bara nörd utan mer som en forskare. Jag brukar underhålla de andra i bandet med kuriosa, som till exempel vilken tandkräm Gene använder.
Trots att Dressed to Thrill bara funnits i ett drygt år har de redan hunnit etablera sig som ett tributeband av högsta klass och de har förutom Sverige även spelat i Danmark och Österrike. Liveklipp från bandets konserter har dessutom lagts upp på den officiella sajten Kissonline.com. Och i höstas gav förre Skid Row-sångaren Sebastian Bach tummen upp när han bevistade en konsert.
– Det ska bli skitskoj att få spela sist under festivalen. Vi ska dra på så mycket som scenen tillåter, säger David Fremberg.

Davids tre Kissfavoriter

David Fremberg listar de tre låtar han själv tycker allra bäst om att spela live:
1. "King of the night time world"
2. "Love gun"
3. "Black diamond"
Gå till toppen