Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är Södras starka tjejer

Ramlösa Södra har ett tjejlag i sin förening. Ett gäng elvaåriga tjejer som har mycket skinn på näsan.

För tre år sedan startade Ramlösa Södra FF upp sitt första flicklag. I dag är de tjejerna elva år och ett av NV-Skånes bästa lag. Men AIK blev för svåra i andra gruppspelsmatchen av Eskilscupen. Det blev förlust med 9–1.
Efter matchen samlades laget för att prata om förlusten och lagets tränare Miklos Varadi försökte trösta sina spelare.
– Ni ska veta att de här tjejerna tränar sju gånger i veckan, säger han.
Men det hjälpte inte, i stället hade spelarna svar på tal.
– Varför gör inte vi det då, frågade Isabelle Angel snabbt och det hade Miklos Varadi inget bra svar på.
– Vi gör en bra match, de var helt enkelt för bra, säger han.
Under våren har laget bara förlorat en match och spelat jämnt med både Eskilsminne och Glumslöv som toppar tabellen. När tjejerna lyckats smälta förlusten mot AIK så ser de ändå något positivt med ha mött ett så bra lag.
– Vi fick oss en lektion. De var jätteduktiga. Vi har aldrig mött dem innan, säger mittfältaren Emila Varadi Karlsson.
Ramlösa Södra kämpade och slet väldigt hårt matchen igenom. De lyckades också göra ett mål på AIK, som är favoriterna att vinna hela turneringen. Men till sist tog tröttheten ut sin rätt. De hade bara en avbytare, till skillnad från AIK som hade fyra.
– Vi har två spelare som är borta. En har brutit armen och en är på semester, så det blev lite jobbigt för tjejerna i dag, säger Miklos Varadi.
Laget har fortfarande chansen att nå A- eller B-slutspel. De vann första matchen mot Mölndal 2–1 och minst oavgjort mot Sävedalen gör att de blir tvåa i gruppen.
– Vi kommer att vinna i morgon (läs i dag). Vi är ett starkt lag, säger en självsäker Emilia Varadi Karlsson.
Tränarna Miklos Varadi och Fredrik Angel tycker de har fått en väldigt bra backning från förening enda sedan starten 2009 och att tjejerna blivit ett bra lag med otroligt mycket vilja.
– Vi tränar två gånger i veckan och alla är nästan på alla träningar. Det enda vi önskar är att vi hade varit lite fler spelare, säger Miklos Varadi.
Gå till toppen