Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Domen om deponi överklagas

Tingsrättens dom om deponin på Norra Vallgatan har överklagats av fastighetsägarna OME Miljöteknik och Oles Tomfat. De vill att hovrätten tar upp ärendet och ser över kommunens advokatkostnader.

Deponin på Norra Vallgatan täcks inte av saneringsförsäkringen och enligt försäkringsbolaget är ärendet nu preskriberat. Miljökontoret tvingas därför gå vidare för att se vad det finns för andra möjligheter för att få tomten sanerad.Bild: Niklas Gustavsson HD/NST
Tingsrätten gav Åstorps kommun rätt i tvisten med OME Miljöteknik och Oles Tomfat den 2 juli i år. I domen konstaterades att kommunen inte kan hållas ansvarig för den deponi med natriumsulfat som företaget Svensk Jordförbättring placerade på fastigheten på Norra Vallgatan 2006. Dessutom ansåg tingsrätten att även om grannfastigheterna förorenats på grund av deponin så är det inte säkert att värdet på fastigheterna har minskat.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen