Sport

Intensiv HIF-jakt efter Rade Prica

Alfred Finnbogason är historia. Efter den snöpliga sortin jobbar HIF intensivt för att lösa Rade Prica.

Rade Prica toppar HIF:s lista över ersättare till Alfred Finnbogason.Bild: Aas, Erlend Cornelius Poppe
Direkt när det stod klart att HIF mist sin skyttekung Alfred Finnbogason aktiverade klubben jakten på ett nygammalt alternativ, Rade Prica.
Redan förra sommaren ställde HIF en förfrågan men då var Pricas klubb Rosenborg kallsinniga.
Sporten kan avslöja att HIF jobbat stenhårt för att lösa anfallaren de senaste dygnen.
– Det blir kanske lite mer akut när öppningen uppstått, men det är hela tiden balansen i truppen vi måste titta på, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.
Att få in en ny anfallare ska vara en långsiktig lösning, men samtidigt är det en kamp mot klockan då laget till Champions league-kvalet mot Celtic ska vara anmält senast 24 timmar innan matchen. Alltså på måndag kväll.
Alfred Finnbogason är redan upptagen på den lista som är skickad till det europeiska fotbollsförbundet Uefa och man får bara hålla en plats öppen.
– Vi får inte glömma att på den listan finns också två nyförvärv som redan presenterat sig i dag, den ene gjorde mål med en cykelspark, säger Jesper Jansson med hänvisning till debutanterna Alejandro Bedoya och David Accam.
I Rade Prica vet HIF precis vad man får, men samtidigt är han 32 år gammal, vilket inte bättrar på balansen i lagbygget. Thomas Sörum är 29 år, Erik Sundin och Alvaro Santos är över 30.
– Vi har lite obalans just forwardssidan som uppstod redan när vi sålde båda våra forwards förra året, säger Jansson.
Vid sidan av Rade Prica jobbar även HIF för att värva Kermit Eramus från SuperSport United. Men värvas den 22-årige anfallaren från Sydafrika är det inte till tisdagens match mot Celtic.
– Blir det något med honom är det inte på måndag, så mycket kan jag säga, förklarar Jesper Jansson innan han tillsammans med klubbdirektör Paul Myllenberg och tränare Åge Hareide drar sig ut på Borås Arenas konstgräs för ännu ett av många möten i transfertider.
Rade Prica lämnade HIF 2002 och kom till norska Rosenborg vila Hansa Rostock, Ålborg och Sunderland.
Kontraktet med Rosenborg går ut efter säsongen. En förlängning eller en flytt tillbaka till Helsingborg har varit de två hetaste alternativen. I sommar stod det klart att det förstnämnda inte längre var aktuellt.
– Klart att det lockar att spela Champions league. Att få göra det med HIF hade inte varit helt fel, sa han den gången.
Närmare än så här lär det inte bli i den här frågan.
Gå till toppen