Sport

Lundgren blir proffs i Danmark

Peter Lundgren lämnar ÖVK och blir proffs i den danska mästarklubben Middelfart. "Skönt att få spela volleyboll på heltid", säger han.

Peter Lundgren ansluter till danska Middelfart om en dryg månad.Bild: Johan Persson HD/NST
Han kom till ÖVK för fyra år sedan som ett okänt kort från Floby. Nu lämnar Peter Lundgren klubben för ett proffsäventyr i Danmark.
– Jag har Örkelljunga att tacka för att jag är där jag är nu. Jag kom som ingenting, hade inte gått volleybollgymnasium, utan fick åka dit och provträna och så fick jag kontrakt. Sen har det gått bättre och bättre, berättar Peter på telefon från Belgien där han är på läger med landslaget.
Redan inför förra säsongen ville Peter flytta utomlands, men då hittade han ingen bra klubb. I år var han tidigare ute och sonderade terrängen med hjälp av en agent.
– Men det här är inget jag har fått via agenten, utan Middelfart tog själva kontakt med mig, säger Lundgren.
Den danska mästarklubben har haft chans att se Peter spela flera gånger tidigare.
– Vi har säkert mött dem en gång per år med ÖVK, så därför behövde jag inte åka ner och provträna. De vet vad de får.
Att det blir en flytt till just Danmark var inget 25-åringen riktigt hade planerat.
– Jag trodde inte att man kunde vara heltidsproffs där som svensk, det skiljer ju inte så mycket mellan den danska och svenska serien, men toppklubbarna satsar och har bra ekonomi.
Han hade även ett erbjudande från en klubb i den schweiziska förstaligan.
– Men det var ingen toppklubb och det danska kontraktet var bättre, så det var inte så svårt att bestämma sig. Sen ska de ordna EM tillsammans med Polen 2013, så det lär bli lite fokus på Danmark och därför känns det lägligt att komma dit.
Kontraktet är på ett år och Peter ansluter till sin nya klubb den 20 september, efter EM-kvalsspel med landslaget. Redan nu öppnar han dock för en comeback i ÖVK.
– Det är ganska troligt att jag kommer tillbaka till Örkelljunga någon gång. Om det sen är nästa år eller om sju år får vi se.
Gå till toppen