Sport

Nu måste Rögle sluta mysa

Tredje förlusten på lika många träningsmatcher. Nu vill Rögletränaren se spelare som visar vägen och få bort en negativ mysfaktor. ”I slutet kan vi inte slå en passning på fem meter”, säger han.

Direkt efter slutsignalen försvann samtliga Röglespelare, som är mitt inne i en hård träningsvecka, upp till gymmet för att genomföra ett fyspass. Kvar i ett öde omklädningsrum stod tränaren Dan Tangnes och konstaterade fakta.
– Vi blir mindre och mindre ju längre matchen lider. Det är alldeles för få spelare som är beredda att betala priset och sticka in näsan där det behövs, säger han.
2–5 mot Färjestad, 0–1 efter straffar mot Malmö och i går 1–4 i baken när seriekonkurrenten Växjö gästade Lindab Arena.
Rögle har definitivt inte fått den start på säsongen som man hoppats på.
– Vi är bekväma och det är lite ”mysigt” på isen. I slutet kan vi inte slå en passning på fem meter och det är spelet med puck som sviker oss. Det handlar inte om kunnandet, utan om attityden, och jag vill att fler bröstar upp sig och skickar positiv energi till sin omgivning, säger Tangnes.
Rögle slarvade vid de två första baklängesmålen. Viktor Lindgren reducerade till 1–2 i den andra perioden efter en bra individuell prestation – men det var en av få gånger en hemmaspelare visade närvaro på isen.
– Puckföraren står ofta stilla och väntar på alternativ i stället för att åka själv och leverera passningen. Å andra sidan har vi lagt ner mycket tid på spelet utan puck hittills eftersom det kräver mest arbete, säger Tangnes.
Två av Växjös fyra skott på mål i det tredje perioden resulterade och Rögle var aldrig nära att störa smålänningarna.
– Vill vinna matcher och få ett kvitto på att vi är bra. Det är 15 forwards som krigar för att ta en plats i laget och jag vill se någon som lyser och sticker ut från mängden. Det finns ingen sådan spelare i dag, säger Tangnes vars lag bara lyckats prestera ett mål framåt på två hemmamatcher.
– Vi får inga längre sekvenser i anfallszon, vilket beror på att allting tar för lång tid för oss.
På fredag reser Rögle till Schweiz för ett träningsläger där fyra matcher ska avverkas.
– Det har varit ängsligt och jag hoppas att vi kan lösa de knutarna i Schweiz. Vi behöver få med oss en positiv känsla hem, säger Tangnes.

TRÄNINGSMATCH

Rögle–Växjö 1–4
Gå till toppen