Sport

Marcus Lindberg varvar ner?

Säsongens återstående matcher kan vara Marcus Lindbergs sista i ÄFF. Enligt uppgifter till Sporten funderar mittbacken på att varva ner i division 4 nästa år.

Marcus Lindberg.Bild: Johan Persson HD/NST
Marcus Lindberg har under sin karriär vunnit två SM-guld och representerat bland andra HIF, Mjällby och Kalmar i allsvenskan. Under de två senaste säsongerna han som bekant spelat i Ängelholms FF.
Höstsäsongen kan dock vara 32-åringens sista i ÄFF. Enligt uppgifter till Sporten är Lindberg aktuell för att ta över som ny spelande tränare i division 4-laget Åstorp nästa år.
– Det har jag inga kommentarer till alls, säger Lindberg och fortsätter:
– Jag vill inte gå ut med någonting ännu och jag har inte bestämt mig riktigt om framtiden.
Den resolute mittbacken var en stor bidragande orsak till att ÄFF var ett enda mål från att ta steget upp till allsvenskan ifjol. I år har Lindberg, som har ett år kvar på sitt kontrakt med ÄFF, dock haft det motigare då han startat tolv av 22 matcher i superettan.
– Jag koncentrerar mig på de matcherna som är kvar den här säsongen, sedan får vi se vad som händer, säger Lindberg.
ÄFF-ledningen har inte hört något gällande Marcus Lindbergs framtid.
– Att han skulle ha pratat med en annan klubb är inget jag känner till. Men kommer Lindberg efter säsongen och har problem med motivationen är det bara för oss att släppa honom om det är till en låg division, trots att han har kontrakt i ett år till. Men det är inget jag eller vi har diskuterat, säger Stavros Papadopoulos som sitter i ÄFF:s fotbollsutskott.
ÄFF har redan börjat förbereda sig inför nästa år och har inlett samtal med en hel del spelare. För tillfället sitter klubbledningen och diskuterar framtid med backarna Jakob Augustsson och Jonas Nilsson, som båda har utgående kontrakt.
– Det är där vi har börjat. Sen måste vi lösa målvaktsfrågan och se över vilka kontrakt som ska förlängas. Det beror på vad som händer, det kan till exempel komma bud på spelare, säger Stavros Papadopoulos.
Gå till toppen