Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ännu en politikergås försvunnen

Sedan tidigare är Göran Persson, Birgitta Dahl och Carl Bildt försvunna. Natten mot fredag försvann även Gudrun Schyman. "De är gamla och sega, de passar inte kastrullen", säger Gustav Pouladi.

För två veckor sedan blev Gustav "Panelkungen" Pouladi av med tre gäss från brädgården i Teckomatorp. De bär alla namn efter kända politiker – Göran Persson, Birgitta Dahl och Carl Bildt.
Nu har ytterligare en gås försvunnit. Den här gången är det Gudrun Schyman, natten mot fredag.
– Vid 2-tiden hörde jag att hunden som var inne i huset reagerade, men jag vågade inte gå ut, säger Gustav Pouladi.
Han har inte fått tillbaka någon av de gäss som är försvunna sedan tidigare, trots att han utlyst en hittelön på 5 000 kronor per gås och trots att han har bett barn från byn att leta.
– Det är någon som driver med mig, jag orkar inte mer av det här, säger han.
Enligt Gustav Pouladi är det tydligt att någon har varit ute efter just gässen, eftersom inget annat är stulet. Och bilden av att det är någon som vill driva med honom förstärks av att han fick sin brädgård nerklottrad förra helgen, med fula ord som han inte ens vill ta i sin mun.
Efter att fyra gäss försvunnit finns det två kvar på brädgården. Dem kommer Gustav Pouladi att hålla extra uppsikt över.
– De är gamla och sega, de passar inte kastrullen, säger han.
Gå till toppen