Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Västra Karup förlorar sin bank

Den 16 november stänger Sparbanken Öresund sitt kontor i Västra Karup för gott. Kunderna hänvisas till Förslöv och Båstad i stället.

Sedan ett par år tillbaka har Sparbanken Öresund inte haft någon rådgivningsverksamhet på sitt kontor i Västra Karup. Nu stänger det helt. Anledningen är att kassa- och kundserviceärendena har minskat för varje år, samtidigt som kostnaderna för säkerhet och service ökat.
Från och med den 16 november flyttar banken sin verksamhet i byn till Båstad och Förslöv i stället. Enligt Göran Tarring, ansvarig för rörelseområde nordväst Sparbanken Öresund, är det ett par hundra kunder som drabbas direkt av beslutet. Det är då kunder som har bankfack.
– Flytten av dem har börjat. Nu är det vår uppgift att hjälpa alla med att komma igång med vissa automattjänster. Vi har ju fortfarande kvar två stora fullservicekontor med kontanthantering och privat- och företagsrådgivning i Båstad och Förslöv, så utifrån det perspektivet har vi en stark service till våra kunder i Båstads kommun ändå, säger han.
Hur har kunderna reagerat på att ni stänger?
– Vi har fått en del samtal, då mest kring praktiska frågor. Kunderna tycker att det är trist, precis som vi, eftersom vi försämrar servicen litegrann, men förståelsen har varit stor.
I dag arbetar tre personer på Sparbanken Öresunds kontor i Västra Karup. Utav dem är en tillsvidareanställd. Den personen kommer att flyttas till kontoret i Båstad. Framtiden för vikarierna är oklar i nuläget.
Gå till toppen