Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anhålls för bakhåll på bilköpare

På tisdagen anhölls två män som misstänka för grovt rån. De lockade två bilköpare till Hagastigen med en annons på Blocket, där de låg i bakhåll med pistolliknande föremål.

Med hjälp av en bilannons på Blocket lurades två sällskap ovetande om varandra till Landskrona för att göra upp en bilaffär. Via mejl fick de veta att de skulle träffa säljaren på Hagastigen, där de också skulle räcka över pengarna.
Klockan 20 den 31 augusti kom den ene köparen, en 30-åring från Stockholmstrakten, i sällskap med ytterligare personer. Men i stället för att möta en säljare med bil, dök tre maskerade killar upp med ett pistolliknande föremål.
Även den 43-åring och 70-åring som kom vid 15-tiden dagen därpå mötte tre maskerade killar med pistolliknande föremål.
Det första sällskapet klarade sig undan, men spekulanterna i det andra blev knuffade och hotade och tvingades lämna ifrån sig en ryggsäck med bland annat en termos och 1 000 kronor i kontanter.
De nu anhållna männen är 18 respektive 22 år gamla och hemmahörande i Landskrona. De anhölls i sin frånvaro vid 10.50 på tisdagen och hämtades av polis vid 12.05.
Gå till toppen