Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HD dubbelt prisade på gala

På torsdagskvällen var det stor branschgala på Berns i Stockholm. Helsingborgs Dagblad var nominerat i klasserna "Årets dagstidning" och "Årets redaktion" och vann dubbelt. I konkurrens med bland andra Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Helsingborgs Dagblad utsågs på torsdagskvällen till både "Årets dagstidning" och "Årets redaktion" och vi fick tag i chefredaktören Lars Johansson bara minuter efter prisutdelningen:
– Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag vågade inte tro på det innan och vi är lite i chock allihop, säger Lars Johansson.
Kollegor från tidningar runt om i Sverige kom fram och gratulerade efter dubbelvinsten.
– Vi har fått massor med cred och gratulationer och alla tycker att det är välförtjänt. Det är ett erkännande från hela media-Sverige.
Varför tror du att vi fick priserna?
– Vi har landslagsklass på alla våra redaktioner och vi har en extrem topp. De har sett till vår helhet och vi är bra i alla kanaler. Både säljsidan och redaktionen har gjort ett fantastiskt jobb och det glädjer mig jättemycket.
Vad betyder det här inför framtiden?
– Jag tror att självkänslan växer på redaktionen. Men det förpliktigar också, det här får inte vara en slutpunkt. Vi ska göra ännu bättre journalistik i alla kanaler, från papperstidningen, till tv och hd.se i framtiden. Det är en kick för alla oss på Helsingborgs Dagblad och jag är jätteglad att jobba i en sådan kompetent organisation, säger Lars Johansson.
I klassen "Årets dagstidning" tävlade HD mot Aftonbladet och Dagens Nyheter i finalen och i klassen "Årets redaktion" var det Ljusnan och Barometern-Oskarshamns Tidning som stod för motståndet.
Galakvällen hölls på Berns salonger i Stockholm där 375 personer åt middag i samband med prisutdelningen.
Juryns motivering till "Årets dagstidning": "Djävulen syns i detaljerna och Årets Dagstidning tål att synas. Såväl rubriker som annonsorganisation svänger. Med en genomarbetad design och fokus på ett stringent, eget innehåll har årets vinnare hittat balansen mellan det stora och det lilla, det nya och det gamla. Det gedigna arbetet syns inte bara i detaljerna – utan till och med på sista raden. Årets Dagstidning går med vinst – tidningsdöden må darra."
Juryns motivering till "Årets redaktion": "En för alla och alla för en står redaktionen stadigt på en etisk värdegrund som gör journalistiken spännande, skarp och angelägen oavsett ämnesområde och publiceringskanal. Publikens engagemang och mediehusets olika aktiviteter samverkar som draget i en Harley Davidson. Det är full fart framåt."
Priset delas ut årligen av tidningen Medievärlden och branschorganisationen Tidningsutgivarna, (TU).
På Medievärldens hemsida kan du läsa alla vinnarna när den uppdateras.
Gå till toppen