Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Zecira lämnar för mästarlaget

Stattenas Zecira Musovic byter division 2 mot allsvenskan. I går presenterades målvakten som nyförvärv för svenska mästaren LdB Malmö. "Det känns sjukt stort", säger 16-åringen.

Zecira Musovic lämnar Stattena. Talangen är redo att börja klättra på karriärstagen och kommer att konkurrera med bland andra Thora Helgadottir om platsen mellan stolparna i allsvenska Ldb Malmö.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
För en knapp vecka sedan åkte Stattena ur kvalet till superettan. Det spelarna inte visste då var att Zecira Musovic gjorde sitt sista framträdande för sin moderklubb.
Nu har målvaktens övergång till LdB Malmö blivit officiell.
– Det har varit klart i några veckor och nu känns det skönt att slippa hålla det hemligt. Det är ett stort steg att ta, och att inte få dela med sig till andra utan ge förklaringar som inte stämmer har känts lite jobbigt, säger Zecira och fortsätter:
– Jag ville avsluta säsongen helt med Stattena innan jag berättade. Jag ville inte att mitt beslut att lämna skulle påverka laget.
Den 16-åriga landslagstjejen har vaktat målet i division 2 under två säsonger. Nu väntar en stor utmaning i LdB Malmö som marscherar mot sitt tredje raka SM-guld.
– Man måste våga ta nya steg i livet och jag måste ta ett nytt steg för att utvecklas. När Malmö hörde av sig var valet ganska självklart.
Zecira kommer att bo kvar i Helsingborg, men byta till en skola i Malmö för att få schemat att gå ihop. Hon har spelat i Stattena sedan hon var nio år gammal – och när Zecira informerade sina lagkamrater om flytten svallade känslorna.
– När jag berättade det hade jag tårar i ögonen. Det känns jättetufft och tråkigt att lämna laget, det är den bästa gruppen jag någonsin har spelat med. Men sånt ingår i att ta nästa steg i karriären, säger Zecira.
I LdB Malmös trupp finns profiler som Lisa Ek, Therese Sjögran, Anja Mittag och Ramona Bachmann.
– Jag älskar utmaningar, och att få utmaningen att ta plats i Sveriges bästa lag känns sjukt stort. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra och det är exakt vad som krävs för att jag ska kunna bli en bättre målvakt.
Zecira berättar att hon för ett år sedan tog beslutet att satsa allt på fotbollen. Första steget är genomfört – och nu vill Zecira göra avtryck i Sveriges bästa klubb.
– Jag förväntar mig inte speltid i början, men de tror på mig och jag tror på mig själv. Om något år vill jag vara med och bidra till att Malmö vinner fler titlar. Jag vill ha en viktig roll i laget, det är mitt mål, säger Zecira.
Gå till toppen