Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Albanska föreningen avfärdar kritik

Det är inte Albanska föreningens medlemmar som festar och felparkerar. Det säger Ali Shipshani, ordförande i föreningen.

I onsdagens tidning (10/10) skrev vi att Albanska föreningen Hasan Prishtina måste lämna sina lokaler på S:t Olovs gata 43 i Landskrona eftersom föreningsverksamhet inte medges av detaljplanen. Föreningen har funnits i lokalen i flera år, men först sedan massiva klagomål från närboende och grannen Landskrona lasarett nått kommunen blev stadsbyggnadsförvaltningen uppmärksammad på vad som finns i byggnaden.
Landskrona Posten sökte i samband med förra artikeln ordförande Ali Shipshani utan framgång. Men efter att ha läst artikeln tog han själv kontakt med tidningen. Enligt honom är det mycket av det som framkom som inte stämmer.
– Jag blev väldigt förvånad när jag läste artikeln. Vi har haft lokalen i sju år och det är aldrig någon som har klagat på oss. Det stämmer att det är fester och mycket bilar som står parkerade vid byggnaden, men det är ingenting som har med oss att göra. Tvärtom tycker vi också att det är jobbigt, särskilt eftersom många verkar tro att det har en koppling till vår verksamhet, säger han.
Bo Tavell som äger fastigheten hotas av kommunen med böter på 250 000 kronor om inte all föreningsverksamhet är borta från byggnaden den 1 februari nästa år. Men enligt honom är problemet redan löst, Albanska föreningen flyttade ut redan förra helgen och han hävdar att där inte längre finns några hyresgäster.
– Det är också fel, jag vet inte varför Bo Tavell säger så. Han vet att vi vill ha en annan lokal och att vi letar, men vi har aldrig sagt att vi ska flytta eller när. Dessutom hyr vi bara en tredjedel av byggnaden, två tredjedelar tillhör en annan förening, säger Ali Shipshani.
Gå till toppen