Helsingborg

De målar i rosa

Under oktober målar konstnärerna Anna Benson och Peter Sköld Sverige i rosa. De båda reser nu runt som ambassadörer för Cancerfondens Rosa bandet-kampanj.

Anna Benson, känd från Råå BTK, och konstnärskollegan Peter Sköld slår flera slag för att bekämpa bröstcancern.Bild: Tobias Andersson HD/NST
Under fredagen stod den rosa bussen uppställd på Välas parkering och inne i köpcentrumet informerade Anna Benson och Peter Sköld om bröstcancer – sjukdomen som drabbar 20 kvinnor varje dag.
– Målet är att vi under en månad ska få in två miljoner kronor till forskningen. Om vi lyckas kan ni se i TV3 den 31 oktober då det är stor gala på Cirkus i Stockholm, förklarade Peter Sköld.
Namnet Anna Benson känner säkert många helsingborgare till. Under sex år var hon framgångsrik bordtennisspelare i Råå BTK med flera SM-titlar på meritlistan innan hon blev proffs i Frankrike.
För några år sedan skrev Anna Benson boken "C" efter att en anhörig drabbats av den svåra sjukdomen. Och även Peter Sköld har erfarenhet av bröstcancer i sin familj.
– Vi träffades och lekte fram idén med att göra en bussturné för att samla in pengar. Därefter presenterade vi tanken för Cancerfonden som utsågs oss till ambassadörer för Rosa bandet, säger Anna Benson.
Med på turnén finns även ett par minipingisbord och här kan publiken utmana Anna och Peter. Man visar också upp sex tavlor som nu ska auktioneras ut på nätet via adressen: http://målarosa.se
– Hittills är vi bjudna 210 000 kronor, konstaterar Peter Sköld.
– Och själva insamlingen har i nuläget kommit upp i drygt en halv miljon kronor, säger Anna Benson.
Under den här månaden gör Måla rosaturnén stopp på ett trettiotal platser i södra Sverige.
Gå till toppen