Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Manifestation för Ship to Gaza

Under lördagseftermiddagen arrangerade Ship to Gaza Helsingborg en manifestation på Gustav Adolfs torg. Några timmar tidigare hade israelisk militär bordat fartyget Estelle som var på väg mot Gaza. "Enligt vad vi erfar har bordningen gått lugnt till och troligen kommer Estelle att föras till Ashdods hamn", sa en av de demonstranterna, Lasse Nilsson. Ombord finns aktivister som vill bryta Israels blockad och nå Gazaremsan med förnödenheter. Under dagen förklarade organisationens mediesamrodnare Mikael Löfgren för TT att Estelle befann sig på internationellt vatten vid bordningen.
Under lördagen hölls en manifestation för Ship to Gaza på Gustav Adolfs torg. Nästan samtidigt bordades fartyget utanför Israels kust. Men manifestationen i Helsingborg var planerad sedan länge.Bild: Kenny Lindquist HD/NST
Gå till toppen