Höganäs

Skolbarn sponsras med reflexvästar

350 förstaklassare i kommunens skolor får reflexvästar för att synas i trafiken när höstmörker och vinter gör sitt intåg.

Det är kommunens tre Rotaryklubbar som gör gemensam sak och sponsrar med 350 rotarymärkta reflexvästar. Samtliga ettor på kommunens skolor får gula västar och i går fredag var det Lerbergsskolans tur. Här var 50-talet ettor samlade i gympasalen efter förmiddagens uteaktivitet, och väntade på besökare som presenterades av skolans rektor Ola Garvell:
– De här gubbarna kommer från något som heter Rotary. De brukar träffas och prata om viktiga saker och ofta äter de lunch samtidigt.
Varpå Per Gillenius från Höganäs rotaryklubb bland annat berättade hur viktigt det är att synas i trafiken när det är mörkt. Sedan fick alla var sin väst att ta med sig hem.
– Jag har redan en rosa väst hemma. Jag glömde den i dag, berättade Hanna Tegestål medan klasskompisen Filip Holmqvist förklarade att han minsann skulle använda sin.
Dagen till ära fick de även ha på sig den gula västen när de sprang i väg till matan.
Höganäs, Höganäs-Kullen och Mölle-Arild rotaryklubb satsar tillsammans 17 000 kronor på reflexvästar till nyblivna skolbarn. Det är andra gången som klubbarna gör en gemensam satsning på hemmaplan där man tidigare sponsrat med möbler till Kvinnojouren. Klubbarna har tillsammans närmare 170 medlemmar och är även engagerade i ideella och humanitära projekt i utlandet.
Gå till toppen