Ängelholm

Ljudet av badhus i Järnvägsparken

I samband med Kulturveckan som startar på lördag ställer tre elever från Munka Konstskola ut i Järnvägsparken.

Järnvägsparken blir tre konstverk rikare under Kulturveckan som startar på lördag. Bakom verken står Thomas Olsson, Alexander Findeisen och Malin Eriksson som alla tre går andra året på Munka Konstskola.Bild: Mats Roslund HD/NST
Trädkramare, en parkbänk med sällskap och ljudet av badhus är verken som eleverna Malin Eriksson, Alexander Findeisen och Thomas Olsson ställer ut i Järnvägsparken i samband med Kulturveckan som startar på lördag. Det handlar om offentliga konstverk som tillfälligt ställs ut i parken. Eleverna går alla tre det andra året på Munka Konstskola. Samtliga elever i årskurs 2 fick en förfrågan från kommunen om att ta fram ett skissförslag till offentligt konstverk. Av de tre skisser som kom in fick alla möjlighet att ställa ut.
Med sitt ljudverk tar Thomas Olsson upp ett ljud som inte längre hörs i Ängelholm - ljudet av ett badhus.
– Mitt verk är lokalt, aktuellt och personligt. Jag bjuder på ett badhus. Det är saknat, säger Thomas Olsson som själv bor i Ängelholm.
Ljudet har spelats in i tre olika badhus och kommer att ljuda från högtalare uppsatta i ett träd.
Malin Eriksson har tagit fasta på parkmiljön med en bänk i betong och två flickor i keramik som sitter och tittar ut över Rönne å.
– Den som sätter sig på bänken behöver inte vara ensam, säger Malin Eriksson.
Alexander Findeisen tänker placera ut tre figurer som kramar träd.
– De är gjorda av återvunnet papper och tejp. De kramar träd och är lite åt det surrealistiska hållet, säger Alexander Findeisen.
Gå till toppen