Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ordförande vill ha snabbt beslut

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Madeleine Atlas (C) vill se beslut som gör att det går att driva gymnasieskolan vidare utan ständiga akututryckningar. Senast på fullmäktiges sammanträde i tisdags kväll pekade hon på vikten av att koncentrera sig, att inte försöka vara bra på allt.
Internbudgeten för 2013 ska klubbas vid sammanträdet i nästa vecka och förslagen till nedskärningar och förändringar är en förutsättning. Madeleine Atlas förväntar sig motförslag, men hoppas ändå på resultat.
– Vi reder inte ut ekonomin, så är det bara. Att skjuta upp beslutet till kommunstyrelsen är fegt. Därför förväntar jag mig att ledamöterna får ett stort mandat av sina partier, vi kan inte bolla det här hur länge som helst. Frågan har ju varit uppe länge, säger hon.
I början av oktober hade nämnden en fördjupningsdag kring gymnasieskolan. Sedan dess har presidiet träffats två gånger, varav en gång då alla partier var inbjudna. Tanken var då att alla ledamöterna skulle hinna träffa sina partigrupper och diskutera förslagen.
Men största oppositionspartiets ordförande Kerstin Persson (S) är kritisk. Hon tycker inte att det funnits förutsättning för en bredare förankring och lutar åt en reservation från partigruppen på måndag.
– Det handlar om principiellt viktiga beslut för Klippan. Hittills har vi bara fått en muntlig dragning av våra ledamöter, säger hon.
Gå till toppen