Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

107 miljoner söks till sanering

Klippans kommun söker 107 miljoner kronor till saneringen av Läderfabriksområdet. Även om ett ja till pengarna kommer under nästa vår startar inte saneringen förrän 2015.

Klippans kommun är nu redo att söka pengar till den stora saneringen av Läderfabriksområdet. Bland annat ska alla träd i skogen avverkas. Bilden är från slutspurten av saneringen av villaträdgårdarna intill fabriksområdet.Bild: Niklas Gustavsson HD/NST
Två olika konsulter har under 2011 och 2012 gjort undersökningar och utredningar på det gamla Läderfabriksområdet. Konsultfirman Thyréns har tagit nya jordprover, bland annat under den rivna fabriksbyggnaden, och skickat dem på analys. Som NST tidigare berättat visade de att området är mer förorenat än man tidigare trott och att föroreningarna går djupare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen