Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krossade 31 rutor på lasarettet

Lasarettet drabbades av omfattande skadegörelse natten mot torsdag, då någon krossade 31 fönsterrutor till personalrestaurangen.

Natten mot torsdag krossades 31 rutor på lasarettets personalmatsal.Bild: Tobias Andersson HD/NST
Skadegörelsen inträffade någon gång under natten och upptäcktes på torsdagsmorgonen. Sammanlagt ska 31 rutor på personalmatsalen ha blivit krossade.
Ingen ska ha tagit sig in i lokalerna, då det enligt polisanmälan bara är ytterrutorna som krossats.
Det finns enligt polisen inga vittnen till händelsen och kameraövervakning saknas.
Magnus Heiman är tillförordnad sjukhuschef och säger att det trots nattens skadegörelse har varit relativt lugnt på lasarettsområdet den senaste tiden.
– Här finns en del skadegörelse på de bilar som står till lasarettets förfogande, men jag har ändå en känsla av att det har varit rätt lugnt. Dessutom har det förts en dialog mellan vår fastighetsförvaltare Regionservice och kommunen, där vi också deltar, om det här. Det har också satts in en rad åtgärder, bland annat ökad bevakning, säger han.
Den 23 oktober förra året överfölls en jourläkare i en av lasarettets kulvertar nattetid. I samband med detta framkom att många anställda vid lasarettet kände sig otrygga på lasarettsområdet på kvällar och nätter.
– Det har vidtagits en hel del åtgärder sedan dess. Det har klippts häckar, träd och buskar och belysningen har förbättrats för att göra området tryggare, säger Magnus Heiman.
Ett problem som förekommer i dag är bilar som tar en smitväg genom området, ofta i hög hastighet.
– Där kommer vi att stänga av möjligheten att köra igenom sjukhusområdet genom att sätta upp en bom. Det finns inget behov alls av att köra där, säger Magnus Heiman.
Det är oklart vad den senaste skadegörelsen kommer att kosta skattebetalarna.
Gå till toppen