Sport

Tung BoIS-duo erbjuds nya kontrakt

Mycket hänger i luften, men nu slår BoIS åtminstone fast att man vill behålla Fredrik Svanbäck och Fredrik Karlsson.

Tränarfrågan väntar fortfarande på en lösning men nu har BoIS-ledningen i alla fall bestämt sig för att erbjuda både Fredrik Svanbäck och Fredrik Karlsson en förlängning i klubben. Några konkreta förhandlingar har inte kommit igång men eftersom både Svanbäck och Karlsson gjort klart att de gärna vill stanna är chanserna stora att det blir så.
– Vi hoppas förstås det, säger klubbchefen Mats Aronsson. Vi har meddelat de här två spelarna att vi gärna vill ha kvar dem och vi ska återkomma med kontraktsförslag så fort som möjligt.
När det gäller spelarsidan vill Aronsson annars bara bekräfta att höstlånet Abdou-Fatawou Dodja, som hann med tre matcher, varav två från start, och skadade målvakten Peter Karlsson lämnar klubben. Peter flyttar tillbaka till Norrköping och risken är stor att han gjort sitt inom fotbollen, i alla fall på elitnivå.
Dessutom berättade vi för någon vecka sedan att Marcus Lantz bestämt sig för att flytta till Göteborg, men när det gäller övriga spelare med utgående kontrakt ligger Mats Aronsson lågt ett tag till.
– Det kan bli så att vi vill förlänga med någon eller några till, förutom Svanbäck och Karlsson. Men vi håller på att beta av våra samtal med spelarna, det gäller bland annat målvakterna Ivo Vazgec och Niklas Uddenäs, och under den här veckan ska det förhoppningsvis klarna.
Den här veckan, eller senast i början av nästa, hoppas Aronsson också att ledningen ska kunna ge mer konkreta besked när det gäller frågan om vem som ska träna BoIS nästa säsong. Fotbollsutskottet och styrelsen har haft sina inledande möten, för att lägga upp planerna för det fortsatta arbetet, och det innebär att man nu kan "dra upp tempot".
– Vi har beslutat om en linje som vi ska gå efter och man kan väl säga att vi har ett huvudspår. Men precis som tidigare är jag inte beredd att kommentera några namn.
BoIS har ännu inte diskuterat framtiden med Henrik Larsson och Hans Eklund. Mats Aronsson hävdar fortfarande att det inte finns något beslut om att Larsson/Eklund INTE ska fortsätta träna Landskrona. Efter serieavslutningen i Halmstad erkände dock Henrik Larsson att han är ytterst tveksam till att stanna i BoIS och Aronsson erkänner trots allt att klubben tittar på andra alternativ.
Jörgen Pettersson är fortfarande ett hett namn och klubbchefen konstaterar själv att Andreas Thomsson, som slutar i Åtvidaberg, är en av många lediga.
– Men vi har inte pratat med någon annan och oavsett vilka beslut vi tar ska vi allra först ha ett snack med våra nuvarande tränare.

Läget i Landskronas trupp

Följande BoIS-spelare har kontrakt 2013:
Linus Malmqvist
Martin Rudolfsson
Philip Andersson
Luka Mijaljevic
Surprise Ralani (till sommaren 2013)
Fredrik Olsson
Fredrik Liverstam
Mohammed Zaaroura
Mathias Andersson
Jesper Lundberg
Alexander Tkacz
Robin Hofsö
Max Mölder
Erik Andersson
Spelare med utgående kontrakt:
Peter Karlsson
Marcus Lantz
Fredrik Svanbäck
Alexander Zaim
Fredrik Karlsson
Patrik Åström
Abdou-Fatawou Dodja
Niklas Uddenäs
Linus R Olsson
Ivo Vazgec
Under säsongen lämnade följande spelare:
Thomas Raun
Mathias Unkuri
Sonny Karlsson
Gå till toppen