Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mats Nilsson slutade på topp

På grund av inställda flyg var han minuter från att missa hela tävlingen. Trots det säkrade Mats Nilsson sitt tredje raka VM-guld i rad i submission wrestling på lördagen.

Mats Nilsson.Bild: Johan Persson HD/NST
Den tjocka dimman i Krakow kunde ha blivit ödesdiger för Mats Nilsson. Den gjorde nämligen att helsingborgarens flyg från Berlin tillsammans med några andra landslagsmän blev över ett dygn försenat.
– Klockan 13:58 stod jag redo på vågen och två minuter senare skulle min klass ha börjat. Som tur var blev det lite förseningar, säger en lycklig Mats Nilsson över telefon kort efter finalen.
På vägen fram till finalen vann Mats tre matcher på ett komfortabelt sätt.
– Jag hade lite svårt att komma igång, kanske på grund av uppladdningen. Men jag fick matcherna dit jag ville med tidiga överlägen. Där är jag stark. Dessutom känns det som att jag fick lite extra respekt med mina två VM-guld, säger han.
I finalen väntade välbekante polacken Zbigniew Tyszka som slagit Mats tre gånger på EM. I gengäld har Mats vunnit när det varit VM. Den här gången blev inget undantag.
– Det kändes ganska säkert. Jag fick tidigt till en nertagning och tog ledningen. Han hotade med lite benlås på slutet men jag höll undan, säger Mats om finalen.
Slutresultatet skrevs till 5-0 och ett tredje guld i rad var ett faktum. Mats gick dessutom igenom turneringen utan att förlora en enda poäng.
– Det känns givetvis fantastiskt. Jag hade inte vågat tro att det skulle gå så här bra.
Är det slut med submission wrestling nu?
– Ja det är det. Jag känner mig färdig. Och det har jag kommunicerat till förbundet i förväg. Nu ska jag fokusera på MMA-karriären och familjelivet, säger Mats som blir pappa för första gången om en månad.
Innan dess ska han dock hinna med en MMA-match i Skottland den 8 december.
– Därför blir det inget vilt firande idag. I morgon börjar jag fokusera på den matchen.
Gå till toppen