Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Therese Gunnarsson världsmästare

Bältet hon kämpat så mycket för blev hennes – Therese Gunnarsson är proffsvärldsmästare. "Fantastiskt att få vinna inför alla jag älskar."

"I want it all" strömmade ur högtalarna när Therese Gunnarsson i går kväll intog scenen på ett fullsatt Sundspärlan.
En halvtimme senare stod hon i ringen med proffsvärldsmästarbältet runt magen och en pokal i handen. Hon hade lyckats.
– Som jag har kämpat för det här, både fysiskt och mentalt. Det här är det bästa jag varit med om, säger Therese några minuter efter att domaren höjt hennes arm som bevis på segern.
Från alla håll försöker folk få hennes uppmärksamhet för att säga grattis, krama henne eller ge blommor. 900 personer kom för att uppleva det hela.
– Det är helt fantastiskt att få gå en sån här match här i Helsingborg, inför min familj, mina vänner, ja alla jag älskar.
Matchen mot Yeliz Koblay blev en jämn historia, men när gonggongen gick efter femte och sista ronden var Therese segerviss.
– Det kändes som jag hade vunnit, men man vet aldrig hur domarna dömer. Och hon fick ju in en del hårda träffar också, säger Therese och tar sig åt en bula i pannan.
Domarsiffrorna skrevs till 2–1 i svenskans favör och firandet kunde börja.
– Jag har aldrig känt mig så lugn inför en match som denna och det var nästan så jag blev orolig att jag inte var mer nervös. Det borde ju vara tvärtom liksom. Både i går och i dag har jag gått omkring och varit glad och förväntansfull.
– Och jag tycker att jag behöll kylan under hela matchen.
Segern betyder att 28-åringen (fyller 29 om två veckor) från Örkelljunga nu är dubbel världsmästare i kickboxning.
– Jag började med kickboxning för åtta år sedan och nu har jag nått min två stora mål – världsmästartiteln för amatörer och proffs.
Hon fingrar på bältet och pokalen och säger:
– Jag kommer sova med det här som kudde nu och jag kommer sväva på moln i en vecka.
Gå till toppen