Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rachid på väg bort?

Kontraktet sträcker sig till år 2013 – men Rachid Bouaouzan ser sig redan omkring i Europa. Finns holländaren kvar i HIF i januari?

Rachid BouaouzanBild: Johan Persson HD/NST
Den här hösten har Rachid Bouaouzan imponerat vid ett flertal tillfällen. I kväll sitter han i publiken – en skada i ljumsken sätter stopp för spel mot Levante. Och frågan är om Olympiapubliken får se honom spela i rödblått i vår.
Vill du spela i HIF nästa säsong?
– Både ja och nej. Ja, eftersom jag har ett kontrakt med HIF som sträcker sig under 2013 och jag trivs väldigt bra med killarna här. Nej, eftersom jag fortfarande har ambitionen att ta nästa steg i karriären. Jag har dubbla känslor inför min framtid, säger Rachid Bouaouzan, som inte är helt nöjd med hur han använts sedan han kom till HIF.
– Jag har aldrig kunnat vara 100 procent säker på att få spela. Jag har blivit inbytt för en matchförändring och när jag startar blir jag oftast utbytt. Jag kom till HIF med en viss ambition från England och, med all respekt, så tog jag ett steg ner fotbollsmässigt sett. Det är viktigt för mig att ta ett steg till i min utveckling.
Förra året var det mycket snack om att holländaren var en säkerhetsrisk bakåt. I år har han sakta men säkert slussats in i ett mer svenskt spelsätt och han har tagit ett alltmer defensivt ansvar bakåt. Men det tror han själv inte har varit enbart positivt.
– Visst har jag lärt mig mycket men samtidigt har det tagit bort en del av mina offensiva kvalitéer. Vi vann fem titlar förra året men personligen nådde jag inte mitt max. Jag har haft en härlig tid här men jag är 28 år och jag behöver spela hela matcher.
Enligt honom själv finns det intresse från andra klubbar.
– Det finns det alltid. Jag har en bra klausul i mitt kontrakt och jag är inte särskilt dyr så det finns en möjlighet.

Se matchen på TV4 Play

» Se matchen på TV4 Play (premium)
Gå till toppen