Annons

Annons

Annons

Bostad

Äppelrestaurang för fåglar

Text

Nu har jag ätit äpplen på längden och tvären, gjort äppelkaka, saft och skickat iväg ett par kassar till Kullamust. Men ändå finns det många äpplen kvar i trädgården. Och det gör egentligen ingenting för fåglarna, särskilt koltrasterna, äter dem gärna. För att göra det lite extra fint satte jag några äpplen på rad ovanpå en spaljé av armeringsnät.

Annons

Annons

Det finns också mycket annat att göra med äpplen, förutom att äta upp dem. Gröp ur några äpplen och sätt värmeljus i dem. Kanske bäst att placera dem på en bricka eller underlägg om de används som bordsdekorering.

Det går också att göra äppelkransar med ståltråd som grund. Det krävs en ganska kraftig ståltråd och sedan är det bara att trä upp äpplena och hänga upp kransen på väggen eller dörren.

Äpplen kan också användas som dekoration i krukor. Ett av de enklaste sätten är att lägga lite mossa i en kruka, sätt dit några äpplen och en vacker gren. Det behövs egentligen inte blommor i alla lägen för att det ska bli vackert.

Fast jag är lite svag för just julblommor och i växthuset står nu en ansenlig mängd hyacinter, julrosor och cyklamen som framöver ska hamna i krukor, både till mig själv och till nära och kära. Jag har också laddat upp med mossa, blåbärsris, näver, lite olika grenar och inte minst äpplen till dekoration.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan