Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Danny i hetluften efter uttalande om "svartingar"

Förra veckan bloggade Gina Dirawi om en antisemitisk bok. Nu är Danny Saucedo i hetluften. I en video på Youtube pratar Melodifestivalens programledare om "svartingar", skriver Aftonbladet.

Bild: Aldrigvila.se SCANPIX
En barbröstad Danny Saucedo tränar på en strand. När han misslyckas med att svinga sig mellan två metalstavar på ett träningsredskap utbrister han "det är bara svartingar som klarar det". Sångaren har fått jobbet att leda Melodifestivalen 2013 och händelsen finns att se i ett filmklipp på Youtube. Dannys uttalande kommer mindre än en vecka efter det att hans programledarkollega Gina Dirawi fått stark kritik efter att ha publicerat en bild på en antisemitisk bok på sin blogg.
— Det blir inte bra att bunta ihop det. Gina gjorde ett hastigt misstag. Hon tipsar inte om boken som vissa har sagt utan visar en bild på en bok som hon har tänkt läsa, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen.
— Danny har i grund och botten väldigt bra värderingar som gör att han kan fortsätta jobba här. Jag vet att han ångrar sig väldigt mycket.
Filmklippet är gjort av träningsbloggen Aldrigvila.se och direkt efter kommentaren om "svartingar" försöker Danny Saucedo släta över sitt yttrande genom att säga "sådana med bättre fysik helt enkelt". Till Aftonbladet sade Danny Saucedo på måndagskvällen att hans uttalande var ett "djävligt klantigt ordval".
— Om någon har tagit illa vid sig så är jag djävligt ledsen, då är det hemskt, säger han till tidningen och fortsätter:
— Alla som känner mig eller har träffat mig vet att jag inte är rasist. Jag är själv utländsk. Jag är en "blattelover" helt enkelt.
Thomas Hall påpekar att varken Gina Dirawi eller Danny Saucedo formellt sett har börjat arbeta för SVT, men håller med om att de redan fungerar som Melodifestivalens ansikten utåt.
— Jag hoppas och tror att folk ser att det här är två olika grodor som inte speglar vad de här människorna står för, säger han.
Gå till toppen