Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenska regeringen: Hästar finns!

Efter den senaste tidens debatt om hästars existens sätter nu Landsbygdsminister Eskil Erlandsson ner foten.

Djurbladet har i flera artiklar uppmärksammat Facebooksidan ”Hästar finns inte” som i skrivande stund har över 87 000 gilla-markeringar på Facebook. I en exklusiv intervju med Djurbladet talade i veckan sajtens administratör ut om hästdebatten som har delat Sverige i två läger.
Men nu ger sig den svenska regeringen in i debatten. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har genom sin pressekreterare tagit kontakt med Djurbladet.
”Landsbygdsminister Eskil Erlandsson vill låta hälsa att det inte finns någon anledning till oro, hästar finns. Det är till och med så bra att det finns flera olika hästraser.”
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson tillsammans med frukt. Foto: Scanpix
Men det här är inget som upphovsmännen bakom sajten köper. Tidigare under dagen postade de följande inlägg på ”Hästar finns inte”:
”Vi tycker att det är hemskt att regeringen i Sverige försöker få alla att tro på hästar. Vem vet vad mer de ljuger om? De kan ju ljuga om exakt vad som helst! Vi vill ha ut sanningen till folket. Ingen förtjänar att leva i en lögn hela sitt liv. Häst är en frukt som inte finns, oavsett vad män i dyra kostymer säger.”
/Djurbladets hästreporter (snart arbetslös?)
Gå till toppen