Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Väktare skadad vid gängbråk på biblioteket

En väktare skadades i samband med ett bråk med ett tonårsgäng på stadsbiblioteket häromkvällen. Det är inte första gången ungdomar kommer för att störa, sedan i somras har väktare i princip stående post vid biblioteket på kvällstid.

En 16-åring är misstänkt för våld mot tjänsteman efter att ha slagit en väktare i ryggen i samband med bråk på stadsbiblioteket i Landskrona. Slaget var så hårt att väktaren fick uppsöka vård.
Roland Friberg är förundersökningsledare hos polisen i Landskrona, han säger att 16-åringen ingår i ett gäng med 13- till 16-åringar som är väl kända av polisen.
– De går inte till biblioteket för att låna böcker, de är där bara för att stöka och störa, säger han.
Och det är inte första gången det händer, det har gått så långt att det i princip alltid finns väktare på stående post vid biblioteket kvällstid.
– Det har varit så ett bra tag, ända sedan i somras tror jag, säger Roland Friberg.
Enligt honom är det inte bara stadsbiblioteket som är drabbat, det här är ett gäng som har som nöje att dra runt i olika affärer.
– De skriker och välter omkull och har sig, säger Roland Friberg.
Hur väktaren mår i dag vet han inte.
– Jag har inte hunnit prata med honom och jag vet inte om han har fått några bestående skador, säger han.
Ingen i personalen ska ha kommit till fysisk skada, Landskrona Posten har inte kunnat nå bibliotekschefen för en kommentar.
Händelsen inträffade i måndags.
Har du råkat ut för ungdomsgänget? Mejla oss på lp@hd.se

Vet du mer?

Hör av dig till lp@hd.se
Gå till toppen