Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HIF vann enkelt mot Twente

Odiskutabel seger mot holländska ligaettan och 1,7 miljoner kronor in på kontot. HIF avslutade säsongen på bästa möjliga sätt. ”En stor eloge till hela laget”, säger Pär Hansson.

HIF hade inte spelat en tävlingsmatch på två veckor inför säsongsavslutningen borta mot Twente. Efter 93 minuter och seger med 1–3 kunde målvakten Pär Hansson konstatera att det inte spelade någon roll alls.
– Riktigt skönt, vi gör en klockren match och avslutar säsongen på ett jäkligt bra sätt. Hela laget förtjänar en stor eloge för det här, säger HIF:s lagkapten några minuter efter slutsignalen.
HIF kunde knappast ha fått en bättre start på matchen. Redan efter sex minuter bröt May Mahlangu ett uppspel och spelade vidare bollen till en för dagen lysande Nikola Djurdjic.
Då visade HIF:s anfallslån varför han jagas av storklubbar i Europa. Nikola Djurdjic tog ett par steg framåt och klippte till med vänsterfoten från sin position en bit utanför straffområdet. Bollen gick stenhårt i målvaktens vänstra hörn, 0–1.
Rachid Bouaouzan sköt i stolpen kort efter ledningsmålet, men den tillresta HIF-klacken fick jubla igen efter 21 minuter. Thomas Sörum och Nikola Djurdjic byggde upp anfallet, Rachid Bouaouzan vann ett motlägg och Alejandro Bedoya satte 0–2 vid den bortre stolpen.
– Vi har haft lite marginaler mot oss tidigare, men nu var vi väldigt stabila i defensiven samtidigt som vi var effektiva framåt. Jag tycker att vi har visat att vi håller jämna steg med de här lagen som ligger i toppen av, eller leder sina serier i Europa. Vi var helt enkelt bättre än Twente, säger Pär Hansson.
HIF inledde även den andra halvleken starkt. May Mahlangu kom fri efter drygt fem minuter, men tappade balansen och nådde inte fram till bollen för att avsluta.
I den 67:e minuten utökade HIF rättvist sin ledning. Rachid Bouaouzan sprang slalom genom Twentes försvar på sin vänsterkant innan han släppte ifrån sig bollen till Thomas Sörum. Norrmannen kunde enkelt raka in 0–3 i öppet mål.
Med kvarten kvar reducerade Twente på en frispark som gick rakt igenom HIF-muren innan den borrade sig in i bortre hörnet. Pär Hansson var chanslös.
Men 1–3-målet var av akademiskt intresse. HIF spelade lugnt, säkert och avstyrde Twentes försök till ytterligare kontakt under de sista minuterna.
– Vi är nöjda med själva prestationen i Europa league, men tänkt om vi hade lyckats ta lite fler poäng... det här HIF-laget är ett av de absolut bästa sedan jag kom till klubben. Nu hoppas jag att vi får behålla det till nästa år.
Därmed avslutade HIF säsongen med tre poäng i Europa league – poäng som betyder cirka 1,7 miljoner kronor extra i klubbkassan. Samtidigt klättrade HIF förbi just Twente och upp på en tredjeplats i gruppen.
– Det känns väldigt skönt att gå till vintervila med det här i ryggen. Nu ska vi göra allt för att vinna svenska cupen och få vara med om det här igen, säger Pär Hansson.

Europa league

Twente–HIF 1–3
Gå till toppen