Annons

Annons

Annons

Landskrona

Seniorer lärde sig självförsvar

Henka Dojo Jujitsu har haft besök av cirka 15 glada och nyfikna seniorer i åldern 60-75 år. Det var både män och kvinnor som kom.

Anita Enberg höll kursen tillsammans med Carsten Jönsson.

– Ingen hade någonsin provat på något liknande och alla var eniga om att det var en intressant och väldigt givande kurs, säger Anita Enberg.

– Ännu en gång kunde jag bevisa, att självförsvar kan vem som helst lära sig, gammal som ung. Man får bara utgå från sina egna förutsättningar. Det var detta jag försökte visa under passet, sägerhon.

Annons

Annons

Att lära sig självförsvar är så mycket mer än att lära sig slå och sparka. Det är också att lära känna sina gränser, finna sin egen styrka och ta sig rätten att använda den. Det enda som krävs, är viljan att försvara sig.

– Deltagarna fick prova på handledstag, stryptag och omfamningar. Jag koncentrerade mig på enkla och effektiva tekniker. De fick även sparka på en "mits", vilket alla klarade galant, konstaterar Anita Enberg.

– Lektionen blandades med en massa skratt samt allvar där jag fick svara på många frågor angående våldet idag samt hur man hanterar olika situationer. Lektionen gick snabbt och alla vara eniga om att de kommer gärna igen. Kul att se att vi har seniorer med kämparglöd och som kan visa var skåpet ska stå, säger Anita Enberg.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan