Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

"Nu blir jag igenkänd"

Några frågor till Axel Paulander, 13 år från Helsingborg, som spelar Benny i årets julkalender, Mysteriet på Greveholm i SVT.

Axel Paulander som spelar Benny, en av huvudpersonerna i årets julkalender i SVT, Mysteriet på Greveholm.Bild: SVT/Andreas Hillergren
Du är just nu en av kommunens mest betittade invånare. Varje morgon och kväll ser man dig i tv. Hur känns det?
– Det känns mest bra. Jag brukar titta på avsnitten på morgonen och ibland kan jag tänka "varför sa jag just så där?", fast jag vet att det är ett manus.
Vad säger dina kompisar?
– De brukar säga till mig vad de tycker är bra, dåligt eller roligt i varje avsnitt. Ibland undrar de hur man gjort vissa specialeffekter. Som till exempel vad som fanns i slemmet som var med häromdagen. Det var gjort av aprikoskräm, juice och kryddnejlikor.
Det är ungefär ett halvår sedan julkalendern spelades in. Har inspelningen förändrat ditt liv på något sätt?
– Ja, att jag blir igenkänd. Det händer ganska ofta att folk jag inte känner hälsar på mig på mig när jag är ute och frågar mig saker om julkalendern. Eller som när jag i veckan såg en bild på mig själv i ett korsord i en tidning. Det är roligt.
Vad var allra roligast med inspelningen?
– Att träffa alla. Jag har fått många nya vänner. Jag och Saga, som spelar min syster i julkalendern, brukar mejla och ska träffas under jullovet, eventuellt med några andra från inspelningen. Det ser jag fram emot.
Gå till toppen