Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pengaregn över lokala föreningar

Inte alla konton töms i juletider. På onsdagseftermiddagen fick elva föreningar i Klippan, Perstorp och Örkelljunga plus i kassan när Sparbanksstiftelsen Skåne delade ut 150 000 kronor.

Sparbanksstiftelsen delade ut bidrag till föreningar i Klippan, Perstorp och Örkelljunga. Elva föreningar fick dela på 150 000 kronor.Bild: Jessika Jellbom HD/NST
– Stiftelsen har till uppgift att förvalta Swedbank-aktier och utdelningen på dessa har vi möjlighet att dela ut lokalt. Swedbank i Klippan har varit duktig på att marknadsföra detta och vi har fått väldigt många ansökningar, sa stiftelsens styrelserepresentant Bo Svensson och tackade föreningarna för deras stora sociala ansvarstagande.
Alla föreningar var på plats för att ta emot symboliska jättecheckar och blommor – och berätta om vad pengarna ska göra nytta.
Åsbo Ryttarförening, som fick 25 000 kronor, ska arrangera en VM-kvaltävling i körning med kringaktiviteter som mat, modevisning, husarer och traktorer. Östra Ljungby Hembygdsförening fick 10 000 kronor till sitt digitala arbete och PRO Perstorp 5 000 kronor till föreläsningar om ett friskare åldrande. Plastens Hus fick 15 000 kronor till en pekskärm som ska berätta allt om plast i museets entré.
Klippans RC Klubb, som sysslar med miniracing, fick 10 000 kronor
– Vi ska använda pengarna till en ny bana godkänd av Svenska Bilsportförbundet för att kunna hålla större tävlingar, sa Fredrik Ingemansson från klubben.
FC Örkelljungas 20 000 kronor kommer att användas till den nya klubbstugan och möjligen ett träningsläger. Klippans Badmintonklubb lägger sina 10 000 kronor på tävlingsverksamheten inom sin ungdomssektion och Åby Innebandyklubb investerar bidraget på 15 000 kronor på utrustning till sina unga utövare – och detsamma gör Klippans Brottarklubb med samma summa.
Kappsimningsklubben Karpen fick 15 000 kronor som kommer att bli grundplåten i klubbens certifiering som simskola enligt Svenska Simförbundet, och Perstorps Bangolfklubb lägger sina 10 000 kronor på ett träningsläger.
– Vi kommer att spela i division ett nästa säsong och då behöver vi öva på betongbanor. Utan de här pengarna hade vi inte kunnat åka, berättade Peter Ericsson.
Sparbanksstiftelsen har inte delat ut några stipendier på några år, men till nästa år ska det fördelas sammanlagt 300 000 kronor vår och höst.
– Vi hoppas det ska sätta fart på föreningslivet, sa Bo Svensson.
Gå till toppen