Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Johan Wilmarstrand Jönsson: Kan man ta ut ett LT-lag efter en halv säsong?

Det har varit ett märkligt år på många sätt. Det har även varit en märklig fotbollssäsong där bara hälften av de inplanerade matcherna spelades till slut. Inför en uttagning av ett "årets lag" eller LT-laget är det så klart inte optimalt. Det blir inte lättare att ta ut spelare när de haft färre matcher att visa upp sig på. Men det är så klart inte omöjligt.

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson om LT-laget, som han själv varit med och tagit ut sedan 2007 då det gjorde comeback efter några år i träda.Bild: Felix Alnemark
LT-laget ska ses som en kul grej – en snackis. Om tio personer tar ut ett varsitt lag lär inget se likadant ut. Bedömningen är subjektiv. Men samtliga spelare har blivit nominerade av tränare och ledare runt lagen som följt sina spelare under säsongen. Det är en bra grund. LT har tagit ut laget och valet föll på 16 spelare. Det hade gått att ta ut betydligt fler. Många spelare var nominerade.
Lilla Tjärby har med fyra spelare i laget. Det är inget konstigt. LTIK underströk under den här säsongen att man är tvåa efter LFK i kommunen. Nästa säsong blir laget det enda från vår kommun i femman. 2022 får LTIK sällskap av ytterligare tre lag från Laholm. Walldia har med tre spelare i laget. BKW gjorde en strålande säsong men motståndet var inte det allra vassaste i många matcher. Att man inte får ta klivet upp trots att det bara blev två tappade poäng känns hårt.
Våxtorp har med två spelare i LT-elvan och en på bänken. BoIS har varit den stora positiva överraskningen i år. Att ta med spelare i lag som åkt ur en serie bär alltid emot. Det är inte särskilt kul, varken för laget eller spelaren, men det går inte att blunda för Charlie Bosons säsong. Att vinna skytteligan trots att GIF/VIF slutade näst sist och åkte ur är inget annat än imponerande.
Inget damlag? Nej, urvalet är helt enkelt för smalt. Det känns inte rätt att ta ut ett LT-lag när det bara finns tre lag att välja spelare ifrån. Laholms FK:arna är diskvalificerade. De spelar i en annan liga. Men visst finns det spelare som utmärkt sig även på damsidan. Kornhult/Hishult slutade på en fin tredjeplats i fyran och det var flera spelare som stack ut. Johanna Carlsson slutade trea i skytteligan med 18 mål och behöver knappast någon större presentation. Lagets hjärta Hannah Nilsson, brytsäkra backen Hannah Jonsson, talangfulla Vendela Markow och allrounde Moa Lindeberg som ställt upp i mål under säsongen och gjort det bra.
WRY/VGLT avslutade säsongen starkt och blev till slut fyra i tabellen. Stabila mittlåset Gabriella Bergman/Karin Åkesson och bästa målskytten Erika Kalnak Jönsson har varit viktiga för den nya fusionen. I Våxtorp/HaSko den tuffa backen Linnea Andersson, snabbtänkta poängmaskinen Erica Johansson och Amanda Palm - kreatör med känslig fot. Förhoppningsvis blir 2021 ett lite mer vanligt fotbollsår. Det ser vi alla framemot.
Gå till toppen