Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordökning av skolinbrott

Skolinbrotten slog rekord under 2012. I genomsnitt två gånger per vecka tog sig obehöriga personer in på olagligt vis. Det är nästan en fördubbling jämfört med 2011.
Nu har polisen beslutat att göra en djupare analys av inbrotten. Det handlar om att hitta likheter och samband. Och så småningom gripa någon eller några.
– Vi kommer att titta närmare på vilka skolor som är drabbade, vid vilka tidpunkter och på vilka veckodagar och vid hur många tillfällen de har tillgripit gods. Sedan om man kan se något modus (tillvägagångssätt, reds anm) i ingreppen, om man kan dra några slutsatser utifrån det, säger Niklas Schörling, biträdande närpolischef i Landskrona.
Analysen kommer att ta ett par veckor. Därefter ska resultatet av den användas internt av polisen och kommunen, i vars intresse det naturligtvis ligger att få stopp på inbrotten.
– Vi har koll i dag också, men inte så tydlig som vi skulle vilja, säger Niklas Schörling.
Vid 105 tillfällen drabbades stadens skolor av inbrott under 2012. Samma siffra för 2011 var 49 gånger.
Gå till toppen